PKN
Protestantse Gemeente Witmarsum
 
Stichting Stype Tadzjikistan Stichting Stype Tadzjikistan

Stichting Stype Tadzjikistan organiseert mogelijk nog één keer een reis om de levensomstandigheden in een tehuis voor gehandicapte kinderen te verbeteren.
Het gaat om het tehuis in de plaats Hisor, dichtbij Dusjanbe, de hoofdstad van Tadzjikistan, waarheen de afgelopen jaren al verschillende keren reizen zijn gehouden.
Tijdens deze reizen zijn onder andere een nieuw toilet- en douchegebouw, een nieuwe keuken en nieuwe bedden gerealiseerd. Ook zijn er klaslokalen en slaapzalen opgeknapt. 


Mede door dit initiatief vanuit Fryslân is de toenmalige corrupte leiding van het tehuis vervangen, en heeft de plaatselijke overheid zelf ook fors geïnvesteerd. Hierdoor zijn de omstandigheden in het tehuis zelf in korte tijd aanzienlijk verbeterd, en op een niveau dat acceptabel is volgens de standaarden die gelden in Tadzjikistan. Ook de voedselhulp die Stichting Stype een aantal jaren verleende, is nu niet meer nodig. 
Toch wil de leiding van het internaat onze hulp nog één keer inroepen, en wel om de wasruimte voor kleren en beddegoed te vervangen. De overheid vindt dat zij inmiddels weer genoeg gedaan heeft, maar deze wasruimte is feitelijk nog altijd een ruïne. Herstel heeft geen zin, er moet nieuw worden gebouwd. 
Daarom doet Stichting Stype ook voor 2018 een oproep aan jonge en oudere mensen om zich op te geven voor een reis naar Tadzjikistan.
Tijdens deze reis zal dan een nieuwe wasruimte voor kleren en beddegoed worden gebouwd, of liever gezegd: afgebouwd. De fundering,het casco en de installatie van water en stroom zullen in de loop van het jaar door Tadzjiekse bedrijven worden gerealiseerd, de groep uit Fryslân zal de afbouw doen: tegelen, schilderwerk, inrichting. 


Een reis naar Tadzjikistan is hoe dan ook een onvergetelijke ervaring. Niet veel mensen uit het Westen komen ooit in Tadzjikistan. Je ziet daar met eigen ogen de verschillen in welvaart - en je beseft ook, dat we uiteindelijk allemaal als mensen verbonden zijn. 
Mensen die mee willen, moeten gezond van lijf en leden zijn. Vakkrachten zijn welkom, maar niet iedereen hoeft timmerman te zijn. Met de reis is een bedrag van € 1000 per persoon gemoeid, bij voorkeur bijeen te brengen door middel van individuele en gezamenlijke acties. 

Meer info of opgeven? Stuur een bericht naar of bel met Liuwe Westra, 0517-469245 / 06-30837586.
 

terug
 
 
 

Gespreksmiddag Aylva State
datum en tijdstip 21-11-2018 om 14.45 uur
meer details

Protestantse Gemeente "Trijjeris Ien''
datum en tijdstip 25-11-2018 om 09.30 uur in De Hoekstien
Laatste zondag van het kerkelijk jaarmeer details

Plusdient in ''Het Anker'' in Makkum
datum en tijdstip 25-11-2018 om 19.00 uur
meer details

 
Kindernevendienst. ER KOMT EEN NIEUWE LEIDER

meer
 
Top 2000 kerkdienst (17 februari 2019)

meer
 
Koepelkerk als trouwlocatie

meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.