PKN
Protestantse Gemeente Witmarsum
 
Bibliotheekservice Passend Lezen Bibliotheekservice Passend Lezen

Van de Diaconie
Bibliotheekservice Passend Lezen
 
Lezen kan altijd! Dus ook als je blind, slechtziend of dyslectisch bent. Bibliotheekservice Passend Lezen heeft voor iedereen met een leesbeperking een passende oplossing. Dankzij alle verschillende leesvormen en de uitgebreide collectie, is en blijft leesplezier voor iedereen mogelijk!
 
Passend Lezen stelt zich ten doel om mensen met een leesbeperking toegang te geven tot de wereld van kennis en cultuur om zo de persoonlijke ontplooiing van mensen met een leesbeperking te stimuleren, hun maatschappelijke participatie en integratie te bevorderen en hun positie in de samenleving te verbeteren.
Passend Lezen is een onderdeel van het stelsel van openbare bibliotheken. 
De regie over Passend Lezen en de middelen om onze dienstverlening mogelijk te maken, zijn door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aan de Koninklijke Bibliotheek verleend. Ketenpartners
Passend Lezen werkt nauw samen met haar ketenpartners Dedicon en CBB:Dedicon
 
Bij Stichting Dedicon wordt een groot deel van de boeken, kranten en tijdschriften geproduceerd voor in de collectie van Passend Lezen. Zo worden Daisy-cd’s die je bij Passend Lezen bestelt, opgestuurd door Dedicon. Op die cd’s staat daarom het logo van Dedicon. Ook komen verschillende brailleboeken, grootletterboeken, tekeningen en Voeljeboekjes bij Dedicon vandaan. Tevens kun je bij Dedicon terecht voor passend school- en studiemateriaal.
 
Om gebruik te kunnen maken van de diensten en producten van Dedicon Educatief moet je je eerst registeren op educatief.dedicon.nl.
De CBB
De Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden, afgekort de CBB, produceert boeken, kranten en tijdschriften met een christelijke overtuiging. De boeken en een deel van de kranten en tijdschriften die zij produceren kun je lenen bij Passend Lezen. Daarnaast maakt de CBB maatwerk, bijbels, liedbundels, psalmboeken en kalenders. Deze uitgaven zijn te vinden in de catalogus van de CBB en die kun je daar ook bestellen.
 
Voor meer informatie kunt u Kijken op www.passendlezen.nl
 
Doppen sparen voor de KNGF Geleidehonden
 
Wist je dat plastic doppen geld waard zijn? Althans, wel voor KNGF Geleidehonden. Per kilo ontvangt KNGF Geleidehonden een vergoeding. Dus gooi de dopjes van frisdrank en melkpakken niet weg, maar lever ze in. Je steunt niet alleen de opleiding van onze geleidehonden, maar spaart ook nog eens het milieu. Inmiddels hebben alle doppen samen al duizenden euro’s opgeleverd.
U kunt de doppen inleveren in de koepelkerk en Hoekstien in de daar voor bestemde dozen
Voor meer informatie kunt u kijken op www.geleidehond.nl
 
Regelingen inkomensondersteuning
Veel mensen zijn niet op de hoogte van de regelingen voor inkomensondersteuning en maken daardoor helaas geen gebruik van deze regelingen. De Kansbrief geeft een overzicht van de belangrijkste regelingen en geeft informatie over advies en hulp. In de hal van de Hoekstien liggen Kansbrieven welke u zo mee kan nemen.


 

terug
 
 
 

Protestantse Gemeente "Trijeris Ien''
datum en tijdstip 23-12-2018 om 11.00 uur in de Koepelkerk
Vierde zondag van adventmeer details

Moderamen
datum en tijdstip 27-12-2018 om 19.45 uur
meer details

Kerkenraad
datum en tijdstip 03-01-2019 om 19.45 uur
meer details

 
Kerkbalans 2019

meer
 
Wie zingt mee

meer
 
Week van gebed voor eenheid van Christenen

meer
 
Kindernevendienst. ER KOMT EEN NIEUWE LEIDER

meer
 
Top 2000 kerkdienst (17 februari 2019)

meer
 
Koepelkerk als trouwlocatie

meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.