PKN
Protestantse Gemeente Witmarsum
 
Dorkas Voedselactie 8 en 9 november

Dorkas Voedselactie 8 en 9 november
Dorcas Voedselactie – Omdat we om hen geven

Van  3 tot en met 10 November 2019 wordt voor de vierentwintigste keer de landelijke Dorcas Voedselactie gehouden. Deze actie is in Witmarsum op vrijdag 8 en zaterdagochtend 9 november in de supermarkt van Poiesz.   

Vele vrijwilligers en consumenten dragen hier een steentje aan bij door producten en geld in te zamelen voor de allerarmsten in Albanië, Moldavië, Oekraïne en Roemenië.   Dorcas ondersteunt met de voedselpakketten de allerarmsten. Veel van hen leven teruggetrokken en in armoede. Ze staan er vaak alleen voor en komen, van wege gezondheidsproblemen of ouderdom de deur niet meer uit. De ontvangers van een pakket worden zorgvuldig door lokale partnerorganisaties geselecteerd. Onze partners weten welke mensen hulp nodig hebben.

Een voorbeeld is de 57-jarige Adrian uit Oekraïne. De winter komt er aan en dat is voor hem een zware periode. Hij komt nauwelijks de deur uit vanwege kou en sneeuw. Zijn vrouw heeft diabetes en zijn kinderen werken in het buitenland. Hij verloor zijn baan tijdens de crisis. Het is letterlijk kiezen: of brandhout voor de kachel of een zak aardappelen. Met een voedselpakket wordt het leven de komende wintermaanden dragelijker. Het pakket is een bemoediging, een belangrijk steuntje in de rug. We laten (door enkele producten te kopen) zien dat er hier in Witmarsum en omgeving heel veel mensen zijn die om zoals Adrian geven.

Bent u niet in de gelegenheid om tijdens de actiedagen van vrijdag 8 en zaterdag 9 november wat boodschappen te doen bij de supermarkt van Poiesz voor deze actie? Dan kunt u de producten die u  eerder hebt gekocht ,in leveren op woensdag  6 november `s avonds  in ” De Hoekstien”   (Dankstond 19.30 uur) waar dan een doos voor Dorcas staat. Ook staat daar dan een collecte bus waarin u uw bijdrage kan doen voor deze actie.

 
We hopen dat we na afloop van de actie weer heel wat gevulde dozen kunnen weg brengen en heel wat mensen zoals Adrian kunnen helpen de winter door te komen.
De producten die in een voedsel pakket komen zijn : zonnebloemolie, limonadesiroop, groenten in blik, witte/bruine bonen in blik, fruitcocktail in blik, rijst, macaroni of spaghetti, suiker, liga, theebiscuit, jam, thee, tandenborstel en tandpasta.
Alvast bedankt namens de ZWO-commissie Protestantse Gemeente te Witmarsum-Pingjum-Zurich

 
terug
 
 
 

Protestantse Gemeente "Trijjeris Ien''
datum en tijdstip 27-10-2019 om 09.30 uur in de Koepelkerk
meer details

Moderamen
datum en tijdstip 28-10-2019 om 19.45 uur
meer details

Protestantse Gemeente "Trijjeris Ien''
datum en tijdstip 03-11-2019 om 09.30 uur in De Hoekstien. eredienst anders
meer details

 
Open koffieochtend te Sneek
meer
 
Bijbelzondag

meer
 
Dorkas Voedselactie 8 en 9 november

meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.