PKN
Protestantse Gemeente Witmarsum
 
Een prachtig orgel concert in de Koepelkerk

Een prachtig orgel concert in de Koepelkerk
Première Reis met de Caprice op Terschelling
Koepelkerk Witmarsum, zaterdag 12 september 2020, 16.00 uur 
Thema: Het theatrale orgel
Gastspelers: Saxofonist Chris Corstens en acteur Martin de Nooij


In 1995 schreef organist, musicoloog en componist Gert Oost de Caprice voor cello en orgel. Theatermaker/celliste (en dochter van Gert) Judith Oost en organist Simon Bouma laten de compositie na 25 jaar weer klinken en nemen het stuk als aanleiding voor een gevarieerde concertreeks rond het leven en werk van Gert Oost. 
Op basis van een persoonlijk verhaal geven zij, in samenwerking met bijzondere gastspelers, een inkijkje in de duizelingwekkende wereld van orgels en organisten.


Met een veelzijdig, verhalend muziekprogramma, laten Simon, Chris, Martin en Judith horen dat het orgel veel meer is dan een instrument om psalmen mee te begeleiden in een kerkdienst. Het orgel heeft oneindig veel mogelijkheden! Er zit een heel orkest in de orgelkast verstopt en het is met zijn vele verschillende klankkleuren bij uitstek geschikt als ‘theaterinstrument’. Het kan alle fantasiegeluiden voortbrengen die je maar bedenken kunt: woeste stormen, ijle windgeluiden en stevige boot-toeters! Het kan zweven, bulderen, tangospelen en zinderen van liefde… 
In 2007 speelde Theater Compagnie Barrevoet samen met Gert de voorstelling ECHO in de Koepelkerk van Witmarsum. Nu is een deel van de cast terug om samen met de luisteraars het feest van de muziek te vieren!


Na het concert in Witmarsum gaat de Reis met de Caprice verder. Judith en Simon volgen Gert’s voetsporen en spelen in kerken die met Gert’s leven en werk verbonden zijn. Ieder concert heeft een eigen thema en overal wordt er samengewerkt met bijzondere gasten. 


De reis: Westerkerk Terschelling, 15 augustus 2020, 13.00 uur en 20.00 uur, thema: 1e Tournee en reizen, Koepelkerk Witmarsum, 12 september 2020, 16.00 uur, thema: Het theatrale orgel - Meinardskerk Minnertsga, 14 november 2020, 20.00 uur, thema: Het Robustelly orgel, een eerste liefde - Dorpskerk Huizum, 19 maart 2021, 17.00 uur, thema: Leerling en leraar - Martinikerk Easterein, 6 juni 2021, 16.00 uur, thema: Liefde voor muziek - Odijk/Bunnik 2021 (plaats en data worden bekend gemaakt op barrevoet.nl), thema: Bijzondere composities


Informatie Reis met de Caprice: www.barrevoet.nl
Het concert wordt georganiseerd i.s.m. Stichting Koepelconcerten Witmarsum


Reis met de Caprice wordt mede mogelijk gemaakt door: Prins Bernhard Cultuurfonds, E.J. Struif Fonds, Gemeente Súdwest-Fryslân, Gemeente Waadhoeke, Gemeente Terschelling, Gemeente Bunnik, Iepen Mienskipsfûns en Ritske Boelema Gasthuis.


Kaartjes kunnen besteld worden via:
marijkebaarda@ziggo.nl


 
terug
 
 
 

Eredienst Trijeris Ien
datum en tijdstip 09-08-2020 om 09:30 uur Koepel
Koepelmeer details

Eredienst Trijeris Ien
datum en tijdstip 16-08-2020 om 09:30 uur De Hoekstien
meer details

Eredienst Trijeris Ien
datum en tijdstip 23-08-2020 om 09:30 uur Koepelkerk
meer details

 
Een prachtig orgel concert in de Koepelkerk

Koepelkerk Witmarsum, zaterdag 12 september 2020, 16.00 uur 
Thema: Het theatrale orgel
Gastspelers: Saxofonist Chris Corstens en acteur Martin de Nooij

Kaartjes kunnen besteld worden via:
marijkebaarda@ziggo.nl
  meer
 
Fryslan foar Rwanda

Tot 2022 gaan veel Friese kerken aan de slag voor Rwanda: Fryslân foar Rwanda!
Meer weten, gan naar http://Kerkinaktie.nl

Klik op onderstaande link voor een film

http://vimeo.com/311692695
 
Poster

Vanaf 12 juli zijn er weer kerkdiensten. Voor zowel De Hoekstien als de Koepelkerk zijn gebruikersplannen gemaakt. Deze plannen staan op deze website bij de betreffende kerkdiensten

Deze poster is een initiatief van ds.Anne Meta Kobes van de protestanse gemeente Heerenveen.
De woorden uit 1 Korinte 13 vers 7 liggen als basis onder deze poster
Door de liefde verdraag je alles wat er met je gebeurt.Door de liefde blijf je volhouden
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.