PKN
Protestantse Gemeente Witmarsum
 
Doukas voedselactie 2020

Doukas voedselactie 2020

Dorcas Voedselactie 2020

Van 1 t/m 8 november 2020 wordt voor de vijfentwintigste keer de Dorcas Voedselactie gehouden. Dit jaar zal door de coronamaatregelen de actie anders aangepakt worden. Veilig producten inzamelen in Nederland en vervoeren naar Oost-Europa gaat moeilijk. Concreet betekent dit, dat wij als ZWO-commissie dit jaar geen boodschappen gaan inzamelen, maar geld voor voedselpakketten. Van dit bedrag worden in de landen zelf producten ingekocht waar voedselpakketten van worden gemaakt. Op honderden locaties in Nederland – in supermarkten, kerken en scholen – wordt de actie georganiseerd. De actie is voor de allerarmsten in Albanië, Moldavië, Oekraïne en Roemenië.

Dorcas ondersteunt met de voedselpakketten de allerarmsten. Veel van hen leven teruggetrokken en in armoede. Ze staan er vaak alleen voor en komen, vanwege gezondheidsproblemen of ouderdom de deur niet meer uit. De ontvangers van een pakket worden zorgvuldig door lokale partnerorganisaties geselecteerd. De partners van Dorcas weten welke mensen hulp nodig hebben.

Met de Dorcas Voedselactie snijdt het mes aan twee kanten. ‘Omdat wij om hen geven – altijd!’ is de boodschap van de actie dit jaar. Dorcas is er voor mensen in Oost-Europa als het koud is en als het allemaal niet meer gaat maar ook daarna blijft de organisatie betrokken. Dorcas helpt met het vinden van werk of het opstarten van een bedrijf. Zo biedt de organisatie bijvoorbeeld trainingen op het gebied van landbouw of stimuleert ze mensen om meer naar elkaar om te zien. Zo is de hulp van Dorcas straks niet meer nodig.

Dit jaar staan we niet in de Poiesz van Witmarsum, de veiligheid van de vrijwilligers staat voorop.

Hoe kunt u dan wel meedoen?

  • Via de site van Dorcas: www.dorcas.nl/voedselactie
  • Door middel van een financiële bijdrage via de ZWO-commissie Witmarsum-Pingjum-Zurich: NL91 RABO 0119 3057 98 (inzake ZWO), onder vermelding van ‘Dorcas Voedselactie’. Deze commissie zorgt er dan voor dat vanuit Witmarsum en omstreken een bijdrage geleverd kan worden aan dit mooie project!

Doet u dit jaar mee met deze alternatieve voedselactie? Alvast hartelijk dank!

terug
 
 
 

Eredienst Trijjeris Ien
datum en tijdstip 01-11-2020 om 11.00 uur Koepelkerk
meer details

Eredienst Trijjeris Ien
datum en tijdstip 08-11-2020 om 09:30 uur Hoekstien
meer details

Eredienst Trijjeris Ien
datum en tijdstip 15-11-2020 om 09:30 uur De Hoekstien
meer details

 
Afscheid

Degene die afscheid wil nemen van ds.P.Wattèl en de dienst niet kan bijwonen kan tussen 13.00 en 14.00 uur  dat nog doen in  de Hoekstien.  Ds.P.Wattèl zal daar dan zijn.

U moet zich wel opgeven bij Siem Elzinga voor zaterdag 31 oktober om 18.00 uur. Per mail aan siem1940@ziggo.nl of telefonisch 0517531805.

Namens de kerkenraad,

Siem Elzinga en Sjoerd Kooistra

 
NIET ALLEEN

Steeds meer mensen worden getroffen door de gevolgen van het coronavirus (COVID-19). Door de verspreiding van het virus komen veel initiatieven los bij lokale kerken en (christelijke) maatschappelijke organisaties.

De komende tijd zullen veel mensen onze hulp nodig hebben.

Met #Nietalleen verbinden we de talloze lokale hulpinitiatieven aan hulpvragers en aan elkaar. De hulpvraag en het hulpaanbod wordt door één van de samenwerkende organisaties opgepakt en doorgestuurd naar een organisatie bij jou in de buurt. Zo helpen we elkaar in deze bijzondere tijd, want je bent #Nietalleen.

Lees www.nietalleen.nl

 
 
Doukas voedselactie 2020

meer
 
kerkomroep

meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.