PKN
Protestantse Gemeente Witmarsum
 
kerkdeurnieuwsbrief

Efter sletten doarren
kerkdeurnieuwsbrief
Beste gemeenteleden,

Ook op zondag 29 maart zal er geen kerkdienst in onze gemeente zijn.
Omdat ik een vrije zondag heb, ben ik niet aanwezig in de Koepelkerk.
Ik hoop voor te gaan in Zoeterwoude. Die dienst wordt op internet gezet en als u wilt kunt u hem ‘s middags beluisteren: https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/21186 

Voor de kinderen heb ik in de bijlage weer een Kees-verhaal opgenomen. Wilt u hen die vertellen, waarbij ze een tekening maken, voor mensen in Aylva State. We mogen niet meer naar binnen, maar u mag ze bij mij brengen, dan verdeel ik ze wel.

Zoals u waarschijnlijk ook begrepen hebt, heeft de regering alle bijeenkomsten tot 1 juni verboden. Daarom zullen alle kerkdiensten tot en met Pinksteren (31 mei) niet doorgaan. Helaas vallen daar ook de Paasmorgendienst, het Paasontbijt en hemelvaartsdag onder.
Het is erg jammer om deze feesten niet met elkaar te vieren, maar we zijn met dezelfde Heer verbonden en zo dus ook met elkaar. Laten we goed voor elkaar zorgen. Ook dat bindt ons.

Ook alle vergaderingen gaan tot 1 juni niet door en de gemeentevergadering wordt uitgesteld.
Het jaarboekje komt ook later uit. Maar dat merkt u vanzelf. Het is niet anders.
Laten we hopen en bidden, dat de verspreiding van het virus door al deze maatregelen zo wordt beperkt, dat de ziekenhuizen de patiënten, die extra zorg nodig hebben, kunnen helpen; en het liefst ook alle mensen, van wie de behandeling nu is opgeschort. Want dat is voor hen juist heel belangrijk!
Samen gaat het lukken!

Ook in de komende weken zal ik vooral telefonisch "op bezoek" gaan. Natuurlijk mag u mij ook bellen. Wilt u ook telefonisch contact met elkaar houden? Dan voeden we de beleving, dat we samen één geloofsgemeenschap zijn.

Ook dit weekend verschijnt er geen nieuwsbrief. Maar dit zijn de laatste berichten:

Dhr. de Groot, Witmarsum, verblijft in Bloemkamp, Lavendel, kr.24
Mevr. K. Stellingwerf, Witmarsum, wordt verzorgd in Ielânen, De Stinzen, kr.1

Kerkdiensten op televisie.
In Friesland verzorgt Omrop Fryslân elke zondag waarop de kerken gesloten zijn, om 10.00 uur een kerkdienst vanuit de Martinikerk te Franeker. Op Goede Vrijdag zendt Omroep Fryslân de Mattheuspassion in het Frysk uit. NPO.2  zendt ’s zondags om 9.20 uur een kerkdienst uit met ds. René de Reuver.
Kijk voor online diensten ook eens op  kerkelijke websites zoals: www.kerkomroep.nl of www.kerkdienstgemist.nl of www.YouTube.com.

Alfêst in goeie snein tawinske!
ds.PeterWattèl


 
terug
 
 
 

Eredienst Trijjeris Ien
datum en tijdstip 29-03-2020 om 09:30 uur Koepel
Kerkdienst is digitaalmeer details

Moderamen-pastorale raad
datum en tijdstip 02-04-2020 om 19.00 uur
meer details

Eredienst Trijjeris Ien
datum en tijdstip 05-04-2020 om 09:30 uur Hoekstien
Kerkdienst is digitaalmeer details

 
Klokken liede as treast foar de mienskip

It binne ûnrêstige tiden, we wolle as tsjerke treast jaan. Minsken kinne net komme, dus komme we nei de minsken. We liede de klokken op 18, 25 maart en 1 april as stipe foar iensume minsken, mar ek foar de soarchferlieners, dus foar de mienskip. We wolle sjen litte dat we achter de minsken steane en ek treast jaan."
 
Paasontbijt

HELAAS, HET PAASONBIJT GAAT NIET DOOR meer
 
Paasproject kindernevendienst

 Volg het vervolg van de kindernevendienst door te klikken op het menu “kindernevendienst verhalen in een bijzondere tijd  meer
 
Spaardoosje

De spaardoosjes voor het 40dagentijdsproject worden, i.v.m. de uitbraak van het coronavirus, niet opgehaald!

De ZWO-commissie vraagt of u uw opgespaarde bijdrage over wilt maken op de rekening van de ZWO-commissie Witmarsum-Pingjum-Zurich: NL91 RABO 0119 3057 98, (inzake ZWO). We rekenen op uw begrip hiervoor en u wordt alvast bedankt voor uw bijdrage.
  meer
 
40 dagentijd

meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.