PKN
Protestantse Gemeente Witmarsum
 
zo 18 okt 2020  om 09:30 uur Hoekstien
Voorganger: da.M.Ariesen-Ho
Eredienst Trijjeris Ien

  ZWO

 

Collecte 18 oktober: Met zusters werken aan voldoende eten in Rwanda

Hoe zou u zich voelen als u nu niet verzekerd zou zijn voor uw ziektekosten? Niet prettig waarschijnlijk. Of als u ineens afgesloten zou worden van elektra?

Ons leven zou op zijn kop staan. In het Afrikaanse land Rwanda zijn deze zaken ook belangrijk voor de mensen. Maar om al die dingen te betalen, moet je genoeg verdienen. Dat is lastig als je op een kleine akker werkt en maar net genoeg kan verbouwen om je gezin iedere dag te voeden. Zondag 18 oktober collecteren we voor het werk van de Rwandese zusters. Geen grootschalig ontwikkelingsproject, maar dicht aan de basis.

Deze zusters trainen boeren en boerinnen, zodat die met andere technieken meer opbrengst uit hun land halen. Bijvoorbeeld door irrigatie, meer variatie en wisselteelt, dieren houden, eigen compost verwerken, vruchtbare grond leren vasthouden en beter samenwerken. Een getrainde boer kan zijn kinderen daardoor naar school sturen en zijn elektra en gezondheidsverzekering betalen.

Dat lijkt klein, maar betekent veel in het leven van mensen. Eén boer of boerin trainen kost 160 euro. Daar vragen we uw bijdrage voor via Kerk in Actie. (NL 89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie o.v.v. zusters Rwanda) Meer informatie vind u op: www.kerkinactie.nl/zustersrwanda

terug
 
 

Eredienst Trijjeris Ien
datum en tijdstip 01-11-2020 om 11.00 uur Koepelkerk
meer details

Eredienst Trijjeris Ien
datum en tijdstip 08-11-2020 om 09:30 uur Hoekstien
meer details

Eredienst Trijjeris Ien
datum en tijdstip 15-11-2020 om 09:30 uur De Hoekstien
meer details

 
Afscheid

Degene die afscheid wil nemen van ds.P.Wattèl en de dienst niet kan bijwonen kan tussen 13.00 en 14.00 uur  dat nog doen in  de Hoekstien.  Ds.P.Wattèl zal daar dan zijn.

U moet zich wel opgeven bij Siem Elzinga voor zaterdag 31 oktober om 18.00 uur. Per mail aan siem1940@ziggo.nl of telefonisch 0517531805.

Namens de kerkenraad,

Siem Elzinga en Sjoerd Kooistra

 
NIET ALLEEN

Steeds meer mensen worden getroffen door de gevolgen van het coronavirus (COVID-19). Door de verspreiding van het virus komen veel initiatieven los bij lokale kerken en (christelijke) maatschappelijke organisaties.

De komende tijd zullen veel mensen onze hulp nodig hebben.

Met #Nietalleen verbinden we de talloze lokale hulpinitiatieven aan hulpvragers en aan elkaar. De hulpvraag en het hulpaanbod wordt door één van de samenwerkende organisaties opgepakt en doorgestuurd naar een organisatie bij jou in de buurt. Zo helpen we elkaar in deze bijzondere tijd, want je bent #Nietalleen.

Lees www.nietalleen.nl

 
 
Doukas voedselactie 2020

meer
 
kerkomroep

meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.