PKN
Protestantse Gemeente Witmarsum
 
zo 6 sep 2020  om 09:30 uur Hoekstien
Voorganger: ds.P.Wattel
Eredienst Trijeris Ien


 Collecte 6 september: Noord-Ghana – alfabetisering
De start van een nieuw seizoen betekent hier de start van een nieuw schooljaar. In het West-Afrikaanse land Ghana gaan de meeste kinderen ook gewoon naar school, maar in de afgelegen dorpen in het noorden van Ghana zijn nog veel volwassenen analfabeet.

Kunt u het zich voorstellen: dat je niet kunt lezen en schrijven? De kerk in Noord-Ghana geeft mensen les in hun eigen taal.
James is een van de leraren, die dagelijks zo’n dorp bezoekt op de fiets, die hij van de kerk kreeg. Het valt hem op hoe leergierig de mensen zijn. Wat betekent het voor mensen om te kunnen lezen en schrijven? Suale die 32 jaar is zegt: “Mensen kunnen me niet langer voor de gek houden”. En Mirjam die 27 is vertelt: “Ik kan nu zelf de Bijbel lezen en leren over gezondheid.” 
Via deze collecte van Kerk in Actie steunt u de Ghanese kerk om mensen te leren lezen en schrijven. Wat kan Kerk in Actie doen met uw bijdrage?

  • 3,50 euro: een bijbel in eigen taal
  • 17 euro: een schoolbord
  • 250 euro: training nieuwe docenten
Helpt u mee, zodat de Ghanese kerk meer mensen kan leren lezen? 
U kunt uw bijdrage tijdens de collecte geven of overmaken op NL 89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie o.v.v. kerk Noord-Ghana. Kijk voor meer informatie op: www.kerkinactie.nl/kerknoordghana.
U mag uw bijdrage ook overmaken op de rekening van de ZWO-commissie Witmarsum-Pingjum-Zurich: NL91 RABO 0119 3057 98 (inzake ZWO), onder vermelding van de collectedatum. Bedankt voor uw steun!


 

terug
 
 

Eredienst Trijjeris Ien
datum en tijdstip 04-10-2020 om 09:30 uur De Hoekstien
Tot onze spijt is er in verband met de Corona regels bij de doopdienst van 4 oktober geen plaats meer voor gemeenteleden! 
 meer details

Eredienst Trijjeris Ien
datum en tijdstip 11-10-2020 om 09:30 uur Koepelkerk
meer details

Eredienst Trijjeris Ien
datum en tijdstip 18-10-2020 om 09:30 uur Hoekstien
Hoekstienmeer details

 
Poster

Vanaf 12 juli zijn er weer kerkdiensten. Voor zowel De Hoekstien als de Koepelkerk zijn gebruikersplannen gemaakt. Deze plannen staan op deze website bij de betreffende kerkdiensten

Deze poster is een initiatief van ds.Anne Meta Kobes van de protestanse gemeente Heerenveen.
De woorden uit 1 Korinte 13 vers 7 liggen als basis onder deze poster
Door de liefde verdraag je alles wat er met je gebeurt.Door de liefde blijf je volhouden
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.