PKN
Protestantse Gemeente Witmarsum
 
Mededelingen in de corona crisis Mededelingen in de corona crisis
 kerkdiensten in corona-tijd
Een paar maanden mochten we geen zondagse kerkdiensten houden. Het moderamen heeft besloten, dat we voorzichtig kunnen opstarten. We beginnen weer op zondag 12 juli, voorlopig alleen de ochtenddiensten. 
Omdat de zitplaatsen in de Hoekstien gemakkelijk anders geordend kunnen worden dan we gewend zijn, beginnen we vier weken in de Hoekstien. Daarna zal ook de Koepelkerk weer gebruikt worden.

De anderhalve-meter-maatregel maakt, dat we 50-60 mensen kunnen ontvangen. Mensen uit één huishouden kunnen naast elkaar zitten, maar hebben samen ook weer 1,5 meter afstand tot andere huishoudens. 
Hoe weet u nu waar u kunt zitten? Daarvoor zijn er coördinatoren, die u wijzen waar u kunt zitten. Wij denken, dat we voldoende zitplaatsen hebben om iedereen, die weer naar de kerkdienst wil komen, een stoel te kunnen bieden. Alleen we weten dat niet zeker.
Om te voorkomen, dat we mensen op het laatste moment moeten weigeren, hebben we besloten, dat mensen zich aanmelden. Dan weet u zeker, dat er plek is. En wij weten zeker, dat we niet iemand naar huis hoeven sturen.

U kunt u aanmelden via e-mail (siem1940@ziggo.nl) of telefonisch elke vrijdag van 14.00-18.00u. bij Siem Elzinga (531805). We gaan er vanuit, dat er voor iedereen plek is, maar we weten het niet zeker.

Bij binnenkomst wordt u voor de zekerheid gevraagd naar uw gezondheid en wordt u gevraagd om uw handen te desinfecteren. En wilt u, als u daarvoor even moet wachten, ook de 1,5 meter afstand houden?
U kunt uw liedboek thuis laten, want er zullen liturgieën zijn.
En verder mogen we voorlopig nog niet zingen, maar een aantal mensen van Scheppingsgave willen dat voor ons doen. Zij zingen voor ons de liederen, uiteraard met ruime afstand.
We kunnen ons voorstellen, dat u, ondanks al deze maatregelen, toch het risico te groot vindt om te komen. Jammer, maar daar heeft u ongetwijfeld goede redenen voor. 
Maar, als u gezond bent, kijken we ernaar uit om u weer te ontmoeten in de kerkdiensten.


Collecten.
Ook als u de kerkdiensten niet kunt bezoeken kunt u deelnemen aan de collecten.

U kunt uw bijdrage storten op
rekening nummer NL17 RABO 0371 504 996
Wij vragen u duidelijk aan te geven voor welke collecte de bijdrage bestemd is

We hopen van harte dat u aan onze oproep gehoor zult geven en een bijdrage zult willen overmaken naar Kerk, Diaconie en ZWO

Afgelasting
Tsjerkepaad 2020

Dit jaar geen openstelling van kerken in het kader van Tsjerkepaad!” Ook geen andere activiteiten als tochten e.d. We doen dit seizoen letterlijk en figuurlijk niets onder onze Tsjerkepaadvlag! De veiligheid van mensen, vrijwilligers en bezoekers, staat voorop.
 
De vertrouwde Tsjerkepaadgids op papier  komt deze keer niet uit. We zijn aangewezen op de website www.tsjerkepaad.nl . Deze zal worden vernieuwd, ook met medewerking van de mensen die zich inzetten voor het Jongeren-Tsjerkepaad. We nodigen iedereen uit om ons in deze onzekere tijd verhalen te sturen. Verhalen van kerk zijn in deze tijd. Of persoonlijke verhalen van hoop, geloof en liefde. Die kunnen we op onze website zetten. Op deze manier kunnen we in deze onzekere tijd, waarin zoveel van ons gevraagd wordt en zoveel niet door kan gaan, toch iets doen en positieve berichten doorgeven.
 Helaas dit jaar komt er dus geen Tsjerkepaad. Volgend jaar hopen we weer als vanouds verder te gaan. Allen sterkte gewenst in deze vreemde en voor velen moeilijke tijd.
 
Met vriendelijke groeten.
Jan van der Meer
Wnd. Secretaris Tsjerkepaad
Ook namens ons:
Marijke Baarda, Klaas Kroonje en Lieuwe IJpma

 
terug
 
 
 

Eredienst Trijjeris Ien
datum en tijdstip 12-07-2020 om 09:30 uur De Hoekstien
meer details

Eredienst Trijjeris Ien
datum en tijdstip 19-07-2020 om 09:30 uur De Hoekstien
meer details

Eredienst Trijjeris Ien
datum en tijdstip 26-07-2020 om 09:30 uur De Hoekstien
meer details

 
Fryslan foar Rwanda

Tot 2022 gaan veel Friese kerken aan de slag voor Rwanda: Fryslân foar Rwanda!
Meer weten, gan naar http://Kerkinaktie.nl

Klik op onderstaande link voor een film

http://vimeo.com/311692695
 
Poster

Vanaf 12 juli zijn er weer kerkdiensten. Voor zowel De Hoekstien als de Koepelkerk zijn gebruikersplannen gemaakt. Deze plannen staan op deze website bij de betreffende kerkdiensten

Deze poster is een initiatief van ds.Anne Meta Kobes van de protestanse gemeente Heerenveen.
De woorden uit 1 Korinte 13 vers 7 liggen als basis onder deze poster
Door de liefde verdraag je alles wat er met je gebeurt.Door de liefde blijf je volhouden
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.