PKN
Protestantse Gemeente Witmarsum
 
Regiobrief Protestantse Gemeente Makkum e.o. Regiobrief Protestantse Gemeente Makkum e.o.

Van: de protestantse gemeente Makkum e.o. 
Aan: onze broeders en zusters van de gemeentes in Wons, Schraard, Schettens, Longerhouw, Witmarsum, Pingjum, Zurich, Exmorra, Allingawier, Gaast, Ferwoude, Arum en Kimswerd. 

We schrijven deze brief omdat we ons met elkaar verbonden voelen: we willen samen bouwen aan Gods Koninkrijk en dit naar buiten brengen. Wat is het mooi om dit initiatief met Pasen de beginnen. De Heer is waarlijk opgestaan! Zo spreken we de hoop uit als gemeente van Makkum dat we ook samen met u opstaan, en doorgaan naar een mooi vervolg van dit initiatief. 
Hoe gaat het met ons in Makkum? We zijn blij en dankbaar dat we weer een dominee hebben. In de vacante periode waren we zoekend en hadden we het gevoel dat het beter kon. Maar desondanks voelden we de verbondenheid met elkaar, juist in momenten van zorg. We bleven het thuisgevoel in de kerk houden en voelden ons gesterkt in ons geloof waar we altijd zoekend naar zijn. Na een turbulente periode zetten we er nu wederom onze schouders onder en spreken we de hoop uit dat alles op de rails komt.  
Wat leeft er in ons hart? In ons hart leeft een groot gevoel van dankbaarheid dat we ons geloof in vrijheid met elkaar kunnen beleven. We hopen dat er meer schakels bij komen in onze gemeente. Voor ons wordt dit verwoord met de woorden van Geloof, Hoop en Liefde. De hoop spreekt in ons hart en is een hele belangrijke factor: we blijven vertrouwen en hopen dat de Geest in ons midden is.  
Wat is ons verlangen?  We verlangen ernaar dat vooral jonge mensen geraakt worden door de Heilige Geest, dat ze ernaar verlangen om hun doop en geloof te delen en te belijden. We willen met elkaar omzien naar elkaar in de breedste zin van het woord, we maken geen onderscheid. Zo willen we elkaar de ruimte geven en verlangen we ernaar om een kerk te zijn met een eredienst waar een ieder zichzelf kan zijn en waar jong en oud zich thuis voelen. We verlangen ernaar te groeien in ons geloof, waardoor in de gemeente van Makkum e.o. de zaden van geloof en liefde die we planten zullen ontkiemen in een bloeiend veld met een grote verscheidenheid aan bloemen die samen doordeweeks en op zondag een mooi boeket bloemen zijn: de plaatselijke gemeente van onze Here Jezus Christus. 
In verbondenheid, de gemeente Makkum e.o. 

 

terug
 
 
 

Protestantse Gemeente "Trijeris Ien''
datum en tijdstip 23-12-2018 om 11.00 uur in de Koepelkerk
Vierde zondag van adventmeer details

Moderamen
datum en tijdstip 27-12-2018 om 19.45 uur
meer details

Kerkenraad
datum en tijdstip 03-01-2019 om 19.45 uur
meer details

 
Kerkbalans 2019

meer
 
Wie zingt mee

meer
 
Week van gebed voor eenheid van Christenen

meer
 
Kindernevendienst. ER KOMT EEN NIEUWE LEIDER

meer
 
Top 2000 kerkdienst (17 februari 2019)

meer
 
Koepelkerk als trouwlocatie

meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.