PKN
Protestantse Gemeente Witmarsum
 
Regiobrief van de kerkenraad Pingjum, Witmarsum en Zurich Regiobrief van de kerkenraad Pingjum, Witmarsum en Zurich

Van de kerkenraad Pingjum, Witmarsum en Zurich
Aan de gemeenten in de regio Makkum,
 
Broeders en zusters, vrienden en vriendinnen,
Wij zijn verheugd om u te melden, dat het ons redelijk goed gaat.
Natuurlijk zijn er zorgen, bijvoorbeeld om de gezondheid van sommigen van onze gemeenteleden. Ook zijn wij onzeker over de toekomst van onze geloofsgemeenschap. Maar wij vinden steun in de zondagse kerkdiensten en de mensen, die we daar steeds ontmoeten.
Lang niet iedereen heeft de gelegenheid om actief mee te doen in onze geloofsgemeenschap. Dat is erg jammer voor hen, want ons geeft het veel vreugde.
Wij houden voor ogen, dat we vreugde beleven aan de verbondenheid met de mensen, die wel komen en dat we ons niet laten meeslepen in verdriet en zorgen om wie er niet is, al moeten we eerlijk zeggen, dat dat ons wel eens moeite kost. Wij zouden graag zien, dat onze jongeren ook actief zouden meedoen met onze geloofsgemeenschap, maar tegelijk beseffen we ook, dat er dan heel veel zou moeten veranderen en daar zouden sommigen ook tegenop zien, vooral zij, die moeite hebben met verandering. Maar wanneer we veel mensen zien in de Top2000 dienst en de kerstnachtdienst maakt dat ons blij, al weten we, dat het voor hen waarschijnlijk bij bijzondere diensten zal blijven en dat andere gemeenteleden wel in de gewone diensten zullen komen.
Wij hopen, dat jonge ouders, die soms alleen voor de doop van hun kind komen, toch een keer actief hun plek in onze geloofsgemeenschap gaan innemen.
In verbondenheid met Jezus de Gezalfde groeten wij u.

 

terug
 
 
 

Oecumenische Dienst
datum en tijdstip 21-01-2018 om 09.30 uur Nicolaas van Tolentijnkerk
meer details

Moderamen
datum en tijdstip 25-01-2018 om 19.45 uur
meer details

Pastorale Raad
datum en tijdstip 01-02-2018 om 19.45 uur
meer details

 
Muzikale middag voor en door mensen met een beperking

meer
 
Ouderenmiddag 2018

meer
 
Kerkbalans 2018

meer
 
Zingen in de kerk met Marcel & Lydia Zimmer

meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.